Фитогел Славитон подобрява кръвообращението, укрепва стените на кръвоносните съдове, предотвратява появата на съсиреци в съдовата мрежа, намалява подуването на краката и умората лодобрява лимфния поток/ при нарушена циркулация на лимфата/, възвръща чувството и усещането за лекота и здраве.
Препоръчително е фитогела да се използва като допълнително спомагащо средство при тежка капилярна мрежа /варикозни вени/, отоци, чувство за тежест в краката.
 
Активни съставки:
Eкстракт от червени водорасли Palmaria Palmata – богат на витамини А, С, В6, В12, желязо, флуор, подобряващи микроциркулацията и лимфния поток, понижаващи отточноста, притежаващи дрениращи свойства. Влизащите в
състава на водораслите витамини от група В укрепват стените на кръвоностните съдове.

• Кестен - укрепва стените на кръвоносните съдове и капилярите, намалява вискозитета на кръвта, стимулира производството на антитромбин увеличава еластичността на вените.
• Лайка - има противовъзпалително, спазмолитично, антисептично и обезболяващо действие, ускорява регенерацията на кожата.
• Хмел - има успокояващо, противовъзпалително и бактериостатично действие. Използва се като биостимулант, подобрява метаболизма на мазнините в клетките на кожата, еластичността на тургора на кожата.
• Мащерка - силен антисептик. Тя има аналгетично, противовъзпалително, антисептично действие. Тонизира капилярната циркулация.
• Розмарин - оказва тонизиращо и ободряващо въздействие! Укрепва стените на вените, облекчава възпаление на разширените вени.
• Хамамелис - има стягащо, антисептично действие,тонизиращ ефект. Причинява стесняване на кръвоносните съдове.


Приложение:
Нанася се с леки масажни движения, с които се втрива гела в проблемните зони на краката и местата с разширени вени, докато се абсорбира напълно.
Препоръчва се курс от 8 седмици, всеки ден, двукратно нанасяне на гела, сутрин и вечер,след две седмици почивка, ако е необходимо, повторете курса.Фитогела, като натурален продукт ,може да се използува от бременни. Подходящ е да се прилага заедно традиционните методи на лечение.